Wat is een eendagskentekenplaat?

Een eendagskentekenplaat is een witte kentekenplaat die je slechts voor één dag mag gebruiken. Het gaat hierbij om auto's die geen Nederlands kenteken hebben. Wanneer je bijvoorbeeld een auto importeert uit het buitenland beschikt deze nog niet meteen over een kenteken en moet deze eerst gekeurd worden bij een RDW keuringsstation.

Je kunt er ook voor kiezen om met een autoambulance je nieuwe auto te vervoeren naar het keuringsstation. In dat geval heb je uiteraard geen eendagskentekenplaten nodig.

Wat zijn nu precies de voorwaarden voor het gebruik van een eendagskentekenplaat?

  • De eendagskentekenplaten zijn alleen geldig op de dag waarop je auto gekeurd wordt. Let erop dat je de eendagskentekenplaten op tijd bestelt, zodat je niet in de problemen komt op de dag van de keuring. Zonder keuringsafspraak kun je dus ook geen eendagskentekenplaat aanvragen bij de RDW.
  • De nummerplaten zijn alleen geldig binnen Nederland. Haal je de auto uit het buitenland? Bekijk dan allereerst goed wat de voorwaarden en regels zijn omtrent het vervoer van je geïmporteerde voertuig in het desbetreffende land en laat je niet verrassen.
  • Een eendagskentekenplaat is alleen aan te vragen in combinatie met een keuringsafspraak. Het nummerbord is dan ook alleen te gebruiken op de dag van de keuring.
  • Je mag de kentekenplaat zelf maken van karton. Het kenteken moet ten alle tijden goed leesbaar zijn (ook in de regen). Uiteraard kun je de eendagskentekenplaten ook laten maken door een RDW-erkende kentekenplaatfabrikant.
  • Wanneer je naar het keuringsstation (en terug) rijdt moet je auto verzekerd zijn.


Hieronder kun je een eendagskentekenplaat bij ons bestellen!

Eendagskentekenplaat

BESTELLEN

✅ Eendagskentekenplaat voor vervoer naar het keuringsstation.

✅ Voor 15:00 uur besteld = volgende werkdag in huis.

✅ RDW erkend

✅ Al 14 jaar lang betrouwbare koploper.

✅ 5% Korting met de code KENTEKENPLAAT

✅ Hoge Reviews (9,4/10 uit 844 geverifieerde beoordelingen)

✅ Liever achteraf betalen? Geen probleem bij ons!

 Bij besteding vanaf €40,- is de verzending gratis.