Waar kun je een kentekenplaat laten maken?

Er kunnen zich vele momenten voordoen wanneer je een nieuwe kentekenplaat nodig hebt. Nieuwe kentekenplaten voor je geïmporteerde auto, een witte nummerplaat voor je aanhanger of fietsendrager, een nieuw plaatje voor je scooter of kleine Amerikaanse kentekenplaat voor je pick-up.

Maar waar kun je zo'n kentekenplaat nu laten maken? Officiële kentekenplaten kun je laten maken bij een RDW-erkende kentekenplaatfabrikant. Via de volgende link kun je de dichtstbijzijnde kentekenplaatfabrikant opzoeken:

Zoek een kentekenplaatfabrikant bij jou in de buurt

Een RDW-erkende kentekenplaatfabrikant herken je aan het schildje wat aan de buitenzijde van het bedrijf zichtbaar is.

muurschildje RDW erkend bedrijf

Ook kan er een soortgelijke sticker op het raam zijn geplakt. Iedere erkende RDW kentekenplaatfabrikant heeft een eigen bedrijfsnummer met een bijbehorende code. Bij officiële kentekenplaten wordt deze code boven het rechterstreepje op de kentekenplaat geslagen met een slagpers. Zo is ten alle tijden te zien welk bedrijf de kentekenplaten heeft geproduceerd en afgegeven. De lamineercode linksonder in de kentekenplaat is de unieke code die aangeeft dat deze kentekenplaat hoort bij die specifieke code.

De officiële kentekenplaten voor een voertuig (personenauto, tractor, motor of scooter) kunnen alleen worden afgehaald op locatie. Vergeet dan niet je kentekencard en je legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mee te nemen.

De productie van de nummerplaten is razendsnel gebeurd. Dit duurt slechts enkele minuten en vaak kun je hier gewoon ook op wachten. Sinds september 2022 mag KentekenplaatOnline.nl ook officiële kentekenplaten maken. Dus woon je in de buurt van Gemert en heb je nieuwe kentekenplaten nodig, dan ben je bij ons aan het juiste adres.