Mag ik zelf een witte kentekenplaat maken?

Een situatie die geregeld voorkomt is dat er een boedelbak (aanhanger) wordt gehuurd bij bijvoorbeeld een tankstation. Eenmaal aangekomen op de huurlocatie blijkt dat je geen witte kentekenplaat hebt meegenomen die verplicht is op een aanhanger. Wat nu? Dan maar zelf een stuk karton pakken en daar het kenteken met een zwarte stift op schrijven. Mag dit eigenlijk wel? Het antwoord is NEE.

De boete die je kunt krijgen voor het niet voeren van een witte nummerplaat is maar liefst €140,-. Zorg ervoor dat je dus goed voorbereid bent wanneer je een aanhanger gaat huren en neem een witte kentekenplaat van je auto mee.

De enige uitzondering is de witte eendagskentekenplaat. In dit geval mag je wel een stuk karton pakken en hier je kenteken op schrijven. Voorwaarde is wel dat het kenteken ten alle tijden goed leesbaar moet zijn, ook in bijvoorbeeld regenachtige omstandigheden. Deze eendagskentekenplaat is geldig voor een dag om bijvoorbeeld je ongekeurde, geïmporteerde auto naar een RDW keuringsstation te vervoeren.

boedelbak aanhanger kentekenplaatBoedelbak