Amerikaanse 18.2 kentekenplaat

De Amerikaanse 18.2 kentekenplaat is een kleiner formaat nummerbord dat gebruikt wordt wanneer er geen ruimte is voor een grote 52x11 cm kentekenplaat. De afmetingen van een Amerikaanse kentekenplaat zijn 31x11 cm.

Voorwaarde voor het mogen voeren van de 18.2 kentekenplaten is dat er aan de achterzijde van de auto niet voldoende ruimte is om een 'normale' 52x11 cm kentekenplaat te plaatsen. Aan de voorzijde van de auto is altijd voldoende ruimte, dus het geldt specifiek voor de achterzijde. Amerikaanse en Japanse auto's hebben van origine een ander kentekenplaatformaat. Wanneer dergelijke auto's geïmporteerd worden naar Nederland stuit men dan vaak op het probleem dat 'onze' kentekenplaten er niet goed op passen. Je kunt dan bij de RDW zo'n 18.2 vergunning aanvragen. Dit komt dan ook op het kentekenbewijs van de auto te staan. Staat deze vermelding niet op de kentekencard? Dan mag je absoluut geen Amerikaanse 18.2 kentekenplaten voeren op je auto.

Wanneer de toestemming is verleend is het ook verplicht om aan de voorzijde van je auto een kleine nummerplaat te plaatsen. Je mag dan geen grote nummerplaat aan de voorkant voeren. De boete voor het niet juist voeren van deze Amerikaanse nummerborden bedraagt €140,-. Zorg er dus voor dat je het één en ander goed geregeld hebt.

Wil je een Amerikaanse kentekenplaat bestellen? Wij mogen deze als erkende kentekenplaatfabrikant maken en uitgeven. Je kunt hiervoor het beste langskomen op onze locatie in Gemert. Vergeet dan niet om je ID en kentekenbewijs mee te nemen. Belangrijke voorwaarde is wel dat je een 18.2 vermelding op je kentekenbewijs hebt staan. Anders mogen we deze kentekenplaat niet voor je maken.

Amerikaanse 18.2 kentekenplaat