Wat is een luxe kentekenplaat?

Luxe kentekenplaten zijn nummerborden waarbij de letters en cijfers met kunststof tekens op de kentekenplaten worden gelegd. Vandaar dat deze nummerplaten ook wel opgelegde platen worden genoemd. Deze methode zorgt voor een reliëf op de kentekenplaat, wat een luxe uitstraling met zich meebrengt.

Hoe worden deze luxe kentekenplaten nu precies gemaakt? Allereerst wordt het kenteken van het voertuig in de kentekenplaat geperst, waarbij er tegelijkertijd gaatjes in de plaat geponsd worden. Tot slot worden de kunststof streepjes, letters en cijfers van het kenteken één voor één op de kentekenplaat vastgeklikt.

De vraag naar luxe kentekenplaten is de laatste jaren ontzettend gestegen. De prijs van deze luxe kentekenplaten ligt een stuk hoger dan de normaal geperste kentekenplaten, vanwege de extra handelingen die verricht moeten worden om de opgelegde kentekenplaat te kunnen maken. Daarnaast zijn er natuurlijk extra kosten voor de kunststof tekens die vastgeklikt worden op de nummerplaat.

KentekenplaatOnline.nl is een erkende kentekenplaatfabrikant en kan deze luxe kentekenplaten zonder problemen voor je laten maken. Deze kentekenplaten zijn alleen af te halen op onze locatie in Gemert op vertoon je ID en kentekencard.

Vanaf 2016 mogen ook motoren luxe kentekenplaten voeren.


luxe kentekenplaat