Wat is een luxe kentekenplaat?

Luxe kentekenplaten zijn nummerborden waarbij de letters en cijfers met kunststof tekens op de kentekenplaten worden gelegd. Vandaar dat deze nummerplaten ook wel opgelegde platen worden genoemd. Deze methode zorgt voor een reliëf op de kentekenplaat, wat een luxe uitstraling met zich meebrengt.

Hoe worden deze luxe kentekenplaten nu precies gemaakt? Allereerst wordt het kenteken van het voertuig in de kentekenplaat geperst, waarbij er tegelijkertijd gaatjes in de plaat geponsd worden. Tot slot worden de kunststof streepjes, letters en cijfers van het kenteken één voor één op de kentekenplaat vastgeklikt.

De vraag naar luxe kentekenplaten is de laatste jaren ontzettend gestegen. De prijs van deze luxe kentekenplaten ligt een stuk hoger dan de normaal geperste kentekenplaten, vanwege de extra handelingen die verricht moeten worden om de opgelegde kentekenplaat te kunnen maken. Daarnaast zijn er natuurlijk extra kosten voor de kunststof tekens die vastgeklikt worden op de nummerplaat.

KentekenplaatOnline.nl is een erkende kentekenplaatfabrikant en kan deze luxe kentekenplaten zonder problemen voor je laten maken. Wil je een luxe kentekenplaat bestellen? Deze kentekenplaten kunnen alleen worden afgehaald op onze locatie in Gemert, omdat je te alle tijden je kentekenbewijs en ID moet overleggen. Daarnaast is het zo dat deze kentekenplaten vaak omgeruild worden voor 'gewonde' Nederlandse euro kentekenplaten. Deze omruiling kan uiteraard alleen op locatie plaatsvinden.

Vanaf 2016 mogen ook motoren luxe kentekenplaten voeren.


luxe kentekenplaat


Luxe kentekenplaat (opgelegde letters)

BESTELLEN
luxe kentekenplaat
  • Officiële Nederlandse GAIK kentekenplaat.
  • Levertijd is ongeveer 2 werkdagen.
  • Maximaal 2 kentekenplaat per kenteken.
  • Kentekenplaten kunnen alleen worden afgehaald op onze locatie in Gemert.
  • Duplicaatcode is het cijfer boven het eerste streepje. Indien er geen duplicaatcode is, voert u een 0 in.
  • Het documentnummer en de meldcode vind je op het kentekenbewijs.
  • Bij omruil moet de lamineercode linksonder de kentekenplaat goed leesbaar zijn en moeten de oude kentekenplaat worden ingeleverd.
  • Neem altijd je legitimatiebewijs en kentekenbewijs mee.