Waarom hebben aanhangers en fietsendrager een witte kentekenplaat?

Wanneer je iets wilt vervoeren met je aanhanger of je gaat op vakantie met je fietsendrager heb je een witte kentekenplaat nodig. Maar waar dient deze nummerplaat eigenlijk voor? Stel je plaatst een fietsendrager achterop je trekhaak. In dat geval is de kentekenplaat aan de achterzijde van de auto niet meer goed zichtbaar. De fietsendrager blokkeert immers het zicht op deze nummerplaat. Om toch goed te kunnen bepalen welk kenteken er wordt gevoerd op de auto is de witte kentekenplaat in het leven geroepen door de RDW. Deze plaat dient dan op de fietsendrager geplaatst te worden. De witte plaat dient ook gebruikt te worden op vouwwagens. Ieder voorwerp dat het zicht op de achterste kentekenplaat ontneemt moet voorzien worden van zijn een witte nummerbord.

De witte nummerborden worden niet officieel geregistreerd door het RDW en kunnen oneindig veel besteld worden. Op vertoon van je kentekencard en ID-bewijs kun je de witte kentekenplaat bij een RDW-erkende kentekenplaatfabrikant kopen. Wij verkopen als erkende fabrikant ook deze witte kentekenplaten. Deze zijn af te halen op onze locatie in Gemert.

Let goed op wanneer je met een witte kentekenplaat de grens over gaat. Omdat de witte kentekenplaat geen euro logo bevat is het voor buitenlandse instanties (politie) niet goed duidelijk waar de auto vandaan komt. Daarom is het van belang te weten dat je dan een witte NL sticker op de auto, aanhanger of fietsendrager te plaatsen. Deze moet duidelijk zichtbaar geplaatst worden.

nl sticker