Wat is een handelaarskentekenplaat?

Je hebt vast ooit een auto zien rijden met groene kentekenplaten. Wat zijn dit eigenlijk voor nummerborden? Groene kentekenplaten worden ook wel handelaarskentekenplaten genoemd. Deze platen worden veelal gebruikt door autobedrijven, garages of dealers. In ieder geval door bedrijven die auto's verkopen.

Deze groene kentekenplaten mogen alleen gebruikt worden op auto's die komen uit de bedrijfsvoorraad (verhandeld worden) of wanneer een voertuig herstelt of bewerkt wordt. Er kan bijvoorbeeld een proefrit gemaakt worden met een handelaarskentekenplaat. Ook kan er een testrit uitgevoerd worden. De auto's waarop de kentekenplaat geplaatst wordt hebben dan geen geregistreerd kenteken. Om toch een testrit te kunnen maken met het voertuig zijn deze groene kentekenplaten in het leven geroepen door het RDW.

Alleen bedrijven met een erkenning bedrijfsvoorraad van de RDW mogen met deze groene kentekenplaten rijden. Deze nummerplaten kun je laten maken door een erkende kentekenplaatfabrikant. KentekenplaatOnline.nl is ook erkend en mag deze groene platen produceren. Deze kunnen echter niet per post verzonden worden, maar dienen ten alle tijden afgehaald te worden op onze locatie in Gemert.

De groene handelaarskentekenplaten mogen in drie andere landen gevoerd worden binnen Europa. Naast Nederland mag je ook in België, Luxemburg en Duitsland rijden met deze nummerborden.

Wil je een groene kentekenplaat bestellen? We zijn als RDW-erkende fabrikant bevoegd om deze handelaarskentekens te maken. Deze kunnen echter alleen op onze locatie in Gemert worden afgehaald.


handelaarskentekenplaat