Kentekenplaat gestolen! Wat te doen?

Je loopt 's ochtends naar je auto om naar je werk te gaan. Aangekomen bij je auto zie je dat er geen kentekenplaten meer op zitten. Ze zijn gestolen! Een bijzonder vervelend moment natuurlijk. Het eerste wat je dan moet doen is aangifte doen bij de politie. Je krijgt dan uiteindelijk nieuwe kentekenplaten met een duplicaatcode. Jaarlijks worden er maar liefst 20.000 kentekenplaten van auto's gestolen.

Hoe kun je nu voorkomen dat je kentekenplaten van je auto, motor of caravan worden gestolen? De beste methode is om deze vast te zetten met anti-diefstal schroeven. Dit zijn schroeven die je gemakkelijk kunt bevestigen. Het aanbrengen van de schroeven in de kentekenplaat kan alleen met speciaal meegeleverd gereedschap. Het voordeel is dat je deze schroeven niet zomaar los kunt maken, zodat het voor eventuele dieven erg lastig wordt om de kentekenplaten te stelen. Je hebt altijd het speciale tooltje nodig om de kentekenplaten te verwijderen.

anti diefstal kentekenplaat schroeven

Houd de speciale schroevendraaier te alle tijden goed bij je, aangezien je bij een beschadiging, im-of export van de auto je de kentekenplaten van de auto moet halen.

Nieuwe kentekenplaten nodig nadat ze gestolen zijn? KentekenplaatOnline.nl is bevoegd om deze nummerplaten voor je te maken.