Witte kentekenplaat

Witte kentekenplaat voor je fietsendrager of aanhanger nodig? KentekenplaatOnline.nl is een erkende RDW fabrikant en mag officiële witte kentekenplaten produceren. Voorkom boetes en bestel snel een legale kentekenplaat! 

Witte Kentekenplaat

BESTELLEN

✅ Officiële witte kentekenplaat voor fietsendrager/aanhanger.

✅ Voor 15:00 uur besteld = volgende werkdag in huis.

✅ RDW erkend (legale kentekenplaten)

✅ Al 14 jaar lang betrouwbare koploper.

✅ 5% Korting met de code KENTEKENPLAAT

✅ Hoge Reviews (9/10 uit 865 geverifieerde beoordelingen)

 Bij besteding vanaf €40,- is de verzending gratis.

Witte kentekenplaat

Wanneer je een fietsendrager of aanhanger hebt met een maximaal gewicht van 750 kilogram ben je verplicht om een goedgekeurde witte kentekenplaat te laten maken. Dit gewicht bestaat uit de lege aanhanger en het maximale laadvermogen van de aanhanger. Voorwerpen die het zicht op het kenteken belemmeren moeten ook een witte kentekenplaat voeren. Het bekendste voorbeeld hiervan is de fietsendrager achter op je auto. 

Wanneer je aanhanger inclusief maximaal laadvermogen meer dan 750 kilogram weegt, dien je een officiële euro gele kentekenplaat te nemen. Deze kentekenplaten kun je niet online bij ons bestellen, maar zijn wel op onze locatie af te halen. Informatie over nieuwe kentekenplaten laten maken.

Een witte kentekenplaat moet voorzien zijn van een fabrikantsstempel boven het rechterstreepje op de kentekenplaat. Alleen RDW-erkende fabrikanten mogen witte nummerplaten drukken en verkopen. KentekenplaatOnline.nl is een erkend RDW bedrijf, waardoor wij gerechtigd zijn om deze witte nummerplaten te produceren. Je bent dan te allen tijden verzekerd dat je met een legale witte nummerplaat rondrijdt, zonder het risico te lopen dat je een boete krijgt. De boete bedraagt maar liefst €140,- wanneer je zonder witte kentekenplaat rijdt of met een niet-goedgekeurde witte nummerplaat. Ook mag er geen blauw NL logo aan de linkerzijde op je witte kentekenplaat staan. Dit is bij wet verboden. Er zit geen maximum aan het aantal te bestellen witte kentekenplaten. Deze worden namelijk niet officieel geregistreerd zoals bijvoorbeeld euro gele kentekenplaten.

Een goedgekeurde witte nummerplaat herken je aan de fabrikantsstempel boven het rechterstreepje op de nummerplaat. Anders dan een euro gele kentekenplaat voor de auto zit er op een wit nummerbord geen lamineercode, omdat deze niet geregistreerd staan bij de RDW.

witte kentekenplaat op fietsendrager

Formaat witte nummerplaat

Het formaat van de witte kentekenplaat is 52x11 cm. Dit is ook het standaard formaat wat op de auto zit. Ook is het formaat 34x21 cm mogelijk. Helaas kunnen wij dit type kentekenplaat niet produceren met onze pers. Voor aanhangers van motoren bestaan nog kleinere witte kentekenplaten. Dit betreft het formaat 21x14 cm, welke we ook niet zelf kunnen maken. Er zijn zelfs ook aparte witte bordjes voor aanhangers van scooters. De afmetingen hiervan zijn 10x17,5 cm of 14,5x12,5 cm.  Al onze witte kentekenplaten hebben dus een grootte van 52x11 cm. Deze witte nummerborden verpakken we zeer goed en worden via GLS Pakketservice bij je aangeboden. De levertijd is één werkdag; wanneer je de order voor 15:00 uur plaatst, wordt deze nog dezelfde dag verzonden.

Witte NL sticker in combinatie met witte kentekenplaat

Wanneer je met een aanhanger of fietsendrager in het buitenland rijdt is de kentekenplaat aan de achterzijde van de auto niet te zien. Dat is de reden dat je een witte kentekenplaat op een zichtbelemmerend voorwerp dient te plaatsen. Echter, in het buitenland is dan niet te zien dat de auto uit Nederland komt. Immers, alleen de witte kentekenplaat aan de achterzijde is zichtbaar. Om die reden is het verplicht om in het buitenland een witte NL sticker op de aanhanger of fietsendrager te plakken. In dat geval weet men in het buitenland dat je met een Nederlandse auto rijdt. Wanneer niet duidelijk is dat een auto uit Nederland komt dient er dus altijd een NL aanduiding te zijn. Deze witte NL stickers zijn bij KentekenplaatOnline.nl eenvoudig in combinatie met een witte nummerplaat te bestellen.

Witte nummerplaat als tijdelijk kenteken

Er zijn ook situaties wanneer u een witte kentekenplaat voor een ander doeleinde kunt gebruiken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een auto wilt exporteren naar het buitenland. In dat geval kunt u een uitvoerkentekenplaat of exportkentekenplaat aanvragen. Deze nummerplaat is 14 dagen geldig en kunt u eventueel zelf maken. Voorwaarde is wel dat de kentekenplaat dan altijd goed leesbaar moet zijn. Uiteraard kunt u zo'n kentekenplaat ook bij een kentekenplaatfabrikant bestellen.

Transito kentekenplaten hebben nog geen Nederlands kenteken gehad. Hiervan is sprake wanneer je een auto via Nederland naar een ander land exporteert. Ook deze kentekenplaat moet dan wit zijn. Deze kentekenplaten beginnen met een cijfer, gevolgd door 2 letters, een streepje, 1 letter en eindigen met 2 cijfers. (1MJ-F62).

Auto's worden ook vaak geïmporteerd, welke gekeurd moeten worden bij een RDW keuringsstation. Deze auto's beschikken dan nog niet over een kenteken. Met een witte eendagskentekenplaat mag je dan voor één dag met die kentekenplaat naar het keuringsstation rijden. Deze tijdelijke kentekenplaat kun je aanvragen bij het RDW. Deze witte eendagskentekenplaten kun je dan bij ons laten maken.

Wat kost een witte kentekenplaat?

De kosten van een witte kentekenplaat liggen doorgaans zo rond de €9,-. Bij KentekenplaatOnline.nl betaal je €8,95 voor een witte nummerplaat. Wanneer je dan gebruik maakt van onze kortingscode (KENTEKENPLAAT) krijg je hierop nog 5% korting. De prijs na aftrek van deze korting komt dan uit op €8,50. In combinatie met deze korting zijn we de goedkoopste aanbieders van witte nummerplaten in Nederland.


rdw erkende kentekenplaatfabrikant